Autobusi » Turistički aut. »

Man Lion's Coach Supreme

Još jedan od modela MAN Lion's porodice koja je prodata preko 1500 puta od 2002, Moderno dizajnirani elementi i tehnička oprema poslednje generacije
Dužina12.000 mm
Širina2.550 mm
Visina3.812 mm
Međuosovinsko rastojanje6.060 mm
Prepust2.680 mm / 3.260 mm
Unutrašnja visina(1)2.006 mm
Visina poda1.497 mm
Kapacitet prtljažnog prostora10,00 m³
Visina ulaznih Vrata350 mm / 350 mm
Nosivost osovina (2)7.100 kg / 11.500 kg
Bruto težina vozila18.000 kg
MotorMAN EEV: 400 HP, 440 HP
Menjač6-stepeni manuelni menjač ili MAN TipMatic® automatski 12-stepeni ručni menjač sa with EasyStart
Broj sedišta44 putničkih sedišta***, 49 putničkih sedišta**
Oprema(3)Prostrani enterijer, kuhinja, toalet, moderan Video/DVD sistem, klima, rasklopivi stočići, odvojiva sedišta, Veliki prostor za ručni prtljag, ergonomski kokpit

(1) Stojeća visina između prednjih i zadnjih vrata
(2) Nosivost osovina prednja/zadnja(pogonska osovina)/zadnja(prateća osovina)
(3) Postoje različiti varijeteti opreme u zavisnosti od individualne potrebe i želja klijenata

 

Lions Coach Supreme.
 
Luksuz koji se isplati.
 
Ekstremno elegantan. Ekstremno udoban. Ekstremno efikasan.
 
Lions Coach Supreme
 
Kada turistički autobus navede putnike da se osjećaju kao entuzijaste zbog njegovog elegnatnog dizajna, fascinirani vrhunskim kvalitetom i stilskim uređenjem te ubjeđeni u njegovu sigurnost pri vožnji, taj autobus onda zaslužuje naziv „SUPREME“. Kada kao dodatak svim nabrojanim kvalitetima dodate i snažan common-rail motor te jednostavan mjenjač, u kombinaciji sa EURO 5 i EEV standardima, te zahvaljujući MAN PURE DISEL sistemu, tada Lions Coach Supreme možete proglasiti ekstremno efikasnim vozilom. Lions Coach Supreme je dokaza kako luksuz i efikasnost se ne isključuju međusobno. Svako putovanje sa ovim autobusom je divno iskustvo koje započinje i prije nego putnici sjednu na sjedišta. Nakon svega, efikasnost vozila nije u suprotnosti sa luksuzom.
 
Apsolutno Superioran. Udobnost koju će vaši putnici cjeniti.
 
Svako ko kroči u Lions Coach Supreme kao putnik i sjedne na svoje udobno sjedište odmah će shvatiti: ovako treba izgledati putovanje. Svaki putnik cijeniti će ekskluzivnu senzaciju unutarnjeg prostora i izbor materijala kojima je opremljen interijer. Drveni dodaci na sjedištima kao dekoracija učiniće atmosferu u autobusu vrlo gostoljubljivom. Atraktivno krovno svijetlo i set tastera iznad svakog putničkog sjedišta, te ravni monitori koji su posljednji izričaj tehnike, unutrašnjost autobusa čine jedinstvenim. Svaki detalj u autobusu je važan  kada je potrebno stvoriti ugodnu atmosferu.
 
Vozač je na prvom mjestu
 
Bilo koji vozač koji sjedne za upravljač Lions Coach Supreme-a po prvi put, odmah će se osjećati kao kod kuće. Sve je na dohvat ruke, jer vozač se mora koncentrisati na vožnju koja je njegov osnovni zadatak. Atraktivni materijali i jedinstveni dodatci daju vozaču osjećaj luksuzne udobnosti.
Vazdušno podesivo sjedište za vozača, dodatni A/C samo za vozačev prostor, pretinci namjenjeni vozaču za njegove lične stvari, veliki pretinac koji se nalazi naspram suvozačkog sjedišta karakterišu visok standard ergonomičnosti, udobnosti i pogodnosti. Integrisana kontrolna tabla sa displejom daje mogućnost vozaču da bude upoznat i informisan o svim relevantim funkcijama vozila. Kao opcija može se u vozilo ugraditi i navigacijoni sistem sa TMC Tuner Box-om koji će vozača omogućiti da odabere najbolju rutu ka njegovom odredištu.
 
 
 
 
 
 
 
Da li vam je stalo do životne sredine?
Vozite MAN.
 
Efikasna snaga
 
Lions Coach Supreme ima mnogo prednosti. Njegova njaznačajnija prednost je snaga MAN common-rail motora koji vodi računa o okolišu.
Sa snagom od 294 kw/400 KS, 324 kw/440 KS ili 353 kw/480 KS , Lions Coach Supreme vozila imaju maksimalni obrtni momenat od 1900 do 2300 Nm. Sve je učinjeno da biste imali superiornu dinamičnu vožnju koja se može naći na današnjem tržištu.
 
Čista mašina.
 
Lions Coach Supreme nudi superiornu vožnju u svakom pogledu, uključujući kontrolu emisije štetnih plinova. Unikatni MAN sistem sa hlađenjem sistema za emisiju plinova EGR i besplatno održavanje MAN PM-KAT filtera omogućava podudarnost sa EEV ograničenjima – čak je ovaj metod strožiji od Euro 5 standarda- i oslobađa vozilo od potrebe za aditivima. Tehnološki i ekonomski atraktivno rješenje koje štiti okoliš i pomaže da se smanje troškovi vlasnika.
 
Inovativna tehnologija za sigurnost pri vožnji 
 
Visoko standardi sigurnosne opreme Lions Coach Supreme autobusa, daju vam osjećaj spokoja da ste svog vozača i putnike u autobusu obezbjedili sigurnosnim sistemima. Sistemi kao što su ESP, EBS sa ABS-om i ASR, te Bremsomat kontrola kočnica, Tempomat sa dodatnim Xenon farovima za bolje osvjetljenje puta povećali su nivo sigurnosti kao i sigurnu i udobnu vožnju.